Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Нови валежи от сняг се очакват в Смолянско

Нови валежи от сняг се очакват в Смолянско

Публикувана на 11.01.2013 | 15:29
948 прочитания


Слаб дъжд превалява в ниските части на област Смолян, а над 1600 м превалява слаб сняг. В общините Смолян, Чепеларе и Мадан пътните настилки са мокри и хлъзгави, а във високите и усойни участъци – частично заледени. Всички опасни участъци са обработени с пясък и сол. Въведени са следните ограничения: всички автомобили да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по пътища Смолян- Мугла и Смолян- Турян. Видимостта е добра, но времето навсякъде е облачно.

Според метеорологичната прогноза утре се очакват валежи от сняг в област Смолян. През нощта ще завали дъжд, който утре сутрин, около 06.00 часа ще преминава в сняг. Снеговалежът ще продължи до 17.00 часа вечерта, като се очаква нова снежна покривка от около 5см. През нощта срещу неделя температурите ще се понижат до минус 7 градуса, което ще създаде опасност от поледици в неделния ден. Водачите трябва да са подготвени и да носят задължително вериги със себе си, особено ако ще почиват пред уикенда в планината. Осигурен е график с дежурни машинисти за обработка на общинските пътища.