Новини от лагера на "Нашвил"

Публикувана на 01.03.2024 | 19:57
197 прочитания


Остават няколко дни до крайния срок за търговия на НХЛ през 2024 г. (8 Март).

Вратарят Юсе Сарос вероятно ще остане в Нешвил, защитникът Александър Кари може да остане, а защитникът Тайсън Бари може да напусне, съобщи генералният мениджър на "хищниците" Бари Троц в Сряда.

Кариер и Бари могат да станат неограничени свободни агенти на 1 юли. Както съобщава Атлетик, отборите се интересуват от Кариер, но "хищниците" обсъждат договор с него и могат да го напуснат, дори и да не подпишат.

"Хищниците" (33-25-2) спечелиха шест поредни мача, за да спечелят втори път в плейофите за купата на Стенли от Западната конференция, променяйки подхода си.

"Вероятно бях по телефона през последните няколко седмици и вероятно щях да бъда продавач, защото не изглеждаше, че ще стигнем там, където искахме", каза Троц. "И тогава изведнъж прекъснахме печелившата серия от шест мача и сега съм по телефона и си мисля: "ако трябва да направим това, какво ще се случи тогава?»

Владимир Тарасенко от "Отава Сенаторс" може да смени клуба. Нападателят може да стане неограничен свободен агент на 1 юли, като "сенаторите" заемат 15-то място на изток. Той има 17 (11 + 6) точки в 26 мача, когато "Сейнт Луис Блус" спечели Купата през 2019 година.

"Разбира се, мисля, че когато видите къде се намира нашият отбор в класирането и видите невероятно влиятелен играч, спечелил Купата на Стенли, със сигурност ще има високо ниво на интерес", каза генералният мениджър на Отава Стив Стайос в интервю. "Той с право е сключил клауза за забрана на размяната в договора си и затова там има напредък".

Стайос каза, че ако е собственик на противника, ще попита за защитника Якоб Чикрун. Но той отхвърли идеята за размяна на нападателя Брейди Ткачук.