Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Обърканият свят

Обърканият свят

Публикувана на 26.09.2015 | 14:25
1580 прочитания


Развихрилата се днешна истерия около бежанската вълна е следствие на дългогодишна кампания по насаждане на омраза към мюсюлманския свят и ислямската религия.
Да бежанците са проблем и то сериозен социален проблем, който може да бъде решен само с разумна мащабна политика на всички големи държави. Проблема няма да се реши докато продължават войните в близкия изток, където всички велики сили са замесени.
Буквално всички медии са впрегнати в публикации целящи да насаждат страх от исляма и мюсюлманите и омраза към всеки човек наричащ се бе си мюсюлманин.
 
Българските медии не правят изключение. Публикуват се всякакви материали, които очернят и дискредитират исляма, пророка Мухаммед и мюсюлманите. Като че ли, никой не го интересува какво е положението в България и какво точно иска мнозинството български граждани. Една част от медиите имат отявлен русофилски отенък  и провеждат съответните русофилски тези, други уж про-западни и про-американски също бълват манипулации и няма такива, които да се вслушват в чисто българският глас, а този глас би трябвало да е най-важен за нас. Историческите събития от миналото би трябвало да ни дават възможност да мислим по-трезво и поучавайки се от историята си да пазим двора си от насажданите вражди. Не се подбират средства в негативната кампания и въобще не се прави разлика между деяния извършени заради традиции от битов характер и учението на исляма. Щом извършителят на лошото дело е мюсюлманин значи трябва да се громи исляма, това е модата на днешните медии.
 
То се знае, че има много престъпници, идиоти,екстремисти и всякаква измет,  която нарича се бе си мюсюлманин, но това по никакъм начин не означава че точно те представляват религията и че  целият ислямски свят е такъв. Това обаче не го интересува никой, важното е да се пише това, което е модно, а днес модата е всеки мюсюлманин да бъде изкаран виновен, че се е родил.
 
По тази логика трябва ли да мразим всеки германец заради Хитлер, всеки италианец заради Мусолини, всеки руснак заради Сталин или всеки американец заради Ку клукс клан.
Днес безотговорното поведение на сребролюбците и властолюбците е мода и прокламация на медиите финансирани от онези същите властолюбци,  сребролюбци и военолюбци.
Днес виждаме апогея на една последователна и методична кампания на поляризиране на света с цел по-лесно управление.
 
Още преди 20-тина години започнаха да се появяват публикации в Европа, в които се говори за отрицателният прираст на европейците и съответно нарастващият брой мюсюлмани на континента, където разни съмнителни анализатори предупреждават за опасноста от ислямизация на Европа. Там дори се предлагат доста варианти за противодействие чрез законодателството. Интересното е, че докато съществуваше противоборството между тоталитарните комунистически режими и капиталистическия свят, не се чувстваше никаква заплаха от мюсюлманския свят. 
След краха на комунизма постепенно започва да става по- лесно придвижването към Западна Европа и Америка, което допусна сериозно увеличение на емигрантите към развитите държави. Военните доктрини на великите сили са променени. Нуждата от военните комплекси започва да губи смисъл.
През това време обаче на много места в така нареченият трети свят, бяха въоръжени диктатори, които започнаха да проявяват най-различни апетити и претенции с тайната подкрепа на някоя от великите сили в зависимост къде, кои служби са упражнили влияние до преди 1989г. На много от лидерите на развитите държави им трябва външна заплаха, за да имат с какво да оправдават военните разходи.
И ето, че има доктрина, която се различава доста осезателно от тази на великите сили . Исляма е религия, която бързо мотивира големи групи хора предимно от третия свят да отстояват своята идентичност пред глобализацията. Като прибавим и постоянно ескалиращото напрежение и гнет в Близкият Изток и войните между араби и евреи нещата стават взривоопасни.
Всичко споменато до тук е предпоставки за възникване на напрежение от световен мащаб. Медиите са новото оръжие на развитите държави. Именно чрез тях е започната кампания по насаждането на страхове,  за да се оправдават военните разходи и съответно омразата, която медиите насаждат чрез манипулациите започва да генерира появата на ксенофобски и националистически организации и популистични партии.
 
След 11 септември вече в цял свят омразата към нарочените виновници от ислямския свят е повсеместна. Последвалите атентати в Европа допринасят още повече за омразата и насаждането на страх и ненавист. До тук чистата мотивация на така наречените екстремисти, терористи, фундаменталисти е доста противоречива, защото от около милиард мюсюлмани по света огромната част от тях не подкрепят и не удобряват действията на тези групи. Тоест не може да се говори че, това са действия продиктувани от религията.Това обаче никой не го интересува, защото целите са други, а те са поляризация на населението в света, която поляризация ще доведе до живеене в страх и подчинение. Така властолюбивите богаташи, обичащи войните ще могат по лесно да оправдават животинските си пориви.