Община Смолян започна издаването на карти за безплатен достъп на деца до ски писти в Пампорово

Публикувана на 13.02.2015 | 11:35
954 прочитания
Община Смолян започна издаването на карти за безплатен достъп на децата до ски писти в Пампорово, съобщават от пресцентъра на общината.

Картите се издават на касата на входа на общината в присъствието на родител. Той трябва да носи ученическата карта на детето и да попълни собственоръчно декларация, че приема условията на инструкциите за безопасно използване на едноседалковата въжена линия Ардашлъ –Студенец и част от „Зелена” ски писта. Родителят ще получи картата и инструкциите, с които трябва да запознае ученика. Карти ще се издават до приключване на ски сезона. 
 
Както вече ви информирахме, стартира съвместна инициатива на община Смолян и „Пампорово” АД за безплатен достъп на децата до ски писти в курорта. Всички ученици до 12 клас и до 18 годишна възраст от община Смолян, всяка събота и неделя, ще ползват безплатно едноседалковия лифт между „Малина” и „Студенец” и част от „Зелена” ски писта. Желанието на ръководството на община Смолян беше да се даде по-голям достъп на децата от Общината, за да могат да спортуват и да карат ски.
© пресцентър на община Смолян