Общините Смолян и Ялова ще дискутират развитието на туризма на съвместен бизнес форум

Публикувана на 20.08.2013 | 11:29
1024 прочитания
снимка: www.smolyan.bg
снимка: www.smolyan.bg


На 21 и 22 ноември т.г. в Пампорово ще се проведе бизнес форум между побратимените общини Смолян и Ялова. За това се договориха кметовете Николай Мелемов и Якуб Кочал, съобщават от пресцентъра на община Смолян.

Градоначалникът бе на работно посещение в турската община по покана на колегата си. Във форума ще вземат участие Търговските камари на двете общини, община Чепеларе, Пампорово АД, представители на туризма, неправителствени организации, наши и турски бизнесмени, туроператори и др. На мащабното събитие ще бъдат поканени и експерти от Външно министерство, с които ще се дискутира важният въпрос, свързан с облекчаване на визовия режим за турските туристи.

Мелемов посочи, че взаимоотношенията между двете побратимени общини се развиват много добре в областта на културата, а сега е необходимо и в областта на бизнеса. По време на работната среща г-н Кочал е обявил, че община Ялова ще кандидатства пред турското министерство на културата по проект, който ще разкрие и покаже танцовото изкуство между общините Смолян и Ялова.

Подобни инициативи обединяват балканските народи, обобщи още след посещението си в побратимената ни турска община Мелемов.

© www.smolyan.bg