Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Обучаваха на английски преподаватели от смолянско в Момчиловци

Обучаваха на английски преподаватели от смолянско в Момчиловци

Публикувана на 17.06.2012 | 10:49
1250 прочитания
Автор: Адриан Кулев


Преподаватели от професионални гимназии в сферата на туризма и услугите от Смолянска област бяха обучавани в иновативни методи и практики. Семинарът се проведе по 

международния проект „WORK & VET BRIDGING THE GAP“ (СЪЗДАВАНЕ НА МОСТ МЕЖДУ РАБОТАТА И ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ), който се осъществява по програма „Учене през целия живот“, „Леонардо да Винчи“и „Трансфер на иновации“.  Обучението бе в Норвежката къща (ДАНО ЦЕНТЪР) в с. Момчиловци с участието на немски и испански експерти на английски работен език.

Целта на обучението бе да се трансформират от други страни добри педагогически, организационни и технологични иновации, които да осигурят по-добри знания, умения и компетенции на специалистите в сферата на професионалното образование и обучение с цел подобряване и осъвременяване на съществуващите преподавателски и обучителни практики и въвеждането на ИТ инструменти, използвани за обучението.

Партньор по проекта от българска страна е Сдружение „Знам и мога“, което е създало прекрасна организация за обучаемите преподаватели. Председател на сдружението е Румяна Шаламанова, под чието ръководство от 2007 година „Знам и мога“ работи по европейски и национални програми и проекти в сферата на формалното и неформалното образование.