Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Очаква се в началото на март Рудозем да има работеща болница

Очаква се в началото на март Рудозем да има работеща болница

Публикувана на 10.01.2014 | 18:53
1449 прочитания


Процедурите по откриване на лечебно заведение в Рудозем са на финал и се очаква следващата седмица да се подпишат документите за издаване на разрешително за дейност от Министерството на здравеопазването, съобщава кметът на община Рудозем Румен Пехливанов.

По думите му на този етап всичко върви по план и се очаква в началото на месец март в Рудозем да има работеща болница. Тази година лечебното заведение ще кандидатства за по-ограничен брой клинични пътеки, което е нормално, тъй като в самото начало трудно могат да бъдат привлечени голям брой специалисти, за да се покрият изискванията за всички клинични пътеки, съобщава още градоначалникът.

„Никакви илюзии нямаме, че от самото начало ще има бум, напротив, знаем че ще бъде трудно, но екипът на специализираната болница за рехабилитация е много амбициран да докаже, че това е правилното решение – те като инвеститори, и ние като общинско ръководство”, споделя рудоземския градоначалник.