Около 100 деца от Кърджали ще летуват в Международен скаутски лагер край Истанбул

Публикувана на 30.07.2014 | 13:39
1140 прочитания
снимка: www.kardjali.bg
снимка: www.kardjali.bg


90 ученици от община Кърджали ще летуват от 3 до 9 август в Международния скаутски лагер в Гаазиосман паша край Истанбул. Това съобщават от пресцентъра на Община Кърджали.

”Пътуването е за осма поредна година и интересът продължава да е много голям. Миналата година кърджалийските скаути получиха плакет за безупречно си представяне, надяваме се и сега да са сред най - добрите”, сподели зам.- кметът Елисавета Кехайова. По време ва едноседмичния престой тийнеджърите ще участват в различни занятия, ще се учат да преодоляват препятствия, ще получат полезна информация за ориентиране в непозната среда, ще имат часове по плуване, езда, стрелба с лък.

„През лятната ваканция над 500 ученици от общината са включени в няколко традиционни форми на организиран отдих– морски лагер, курсове по плуване и футболен турнир”, обясни Кехайова. През юли 50 момчета и момичета вече почиваха в село Равда. В групата имаше деца от социално слаби семейства.Заедно с тях на морето летуваха и деца с физически и умствени увреждания от Дневен център „Надежда”. Преди седмица приключи лагерната смяна в Кранево край Варна за близо 100 възпитаници на школите и клубовете към Обединен детски комплекс в Кърджали. И това лято продължава програмата „Научи се да плуваш”, над 100 малчугани от началните класове са обхванати в курсове по плуване на Общинския басейн „Арпезос”. Стартира и летният турнир „Футболно лято”, в който участват близо 150 ученици в две възрастови групи. 
 
© пресцентър на Община Кърджали