Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Около 5000 души ще щурмуват Област Смолян през почивните дни

Около 5000 души ще щурмуват Област Смолян през почивните дни

Публикувана на 05.12.2013 | 11:25
1029 прочитания


По предварителни данни за студентския празник се очаква Централните Родопи да се напълнят.

В област Смолян ще празнуват около 4600 студенти, като най-много ще бъдат в к.к Пампорово – около 3000, съобщават от Областната дирекция на МВР- Смолян.

В обектите са извършени специализирани проверки от служители на “Охранителна полиция” и ОУ “Пожарна безопасност и защита на населението”, като на собствениците и ползвателите им се обръща сериозно внимание на необходимостта от предприемането на надеждни мерки за сигурност и безопасност в и около обектите. Изготвени са графици за увеличено полицейско присъствие и контрол по безопасността на движението на 7, 8 и  9 декември 2013 г.

Служителите на “Пътна полиция” ще извършват засилен контрол по отношение на водачи на МПС употребили алкохол, неправоспособни водачи и управляващи технически неизправни МПС. Ще бъде създадена необходимата организация за обезопасяване на движението при очакван интензивен пътникопоток в празничния ден и в предходните и следващите дни.

 

В деня на празника с цел гарантиране на добър обществен ред ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие във всички населени места в областта, както и в КК Пампорово, особено в районите около питейните и увеселителните заведения. В службите “Пожарна безопасност изащита на населението” ще има подсилено дежурство и е създадена организация за своевременно реагиране на произшествия.

 

© пресцентър на МВР- Смолян