Осем жалби и две благодарствени писма са постъпили в РЗОК – Смолян до края на юни

Публикувана на 09.07.2012 | 15:26
1579 прочитания


Осем жалби и две благодарствени писма са постъпили за лекари от област Смолян в РЗОК до края на юни. Това съобщи  зам.-директорът на Регионалната здравноосигурителна каса в областния град Румяна Карагрошева. От подадените осем жалби, три са срещу общопрактикуващи лекари, поясни тя. След извършени проверки от контролните органи на РЗОК - Смолян се констатира, че една от жалбите е основателна, другите две жалби не са неоснователни.
За първите шест месеца на 2012 г. в РЗОК - Смолян се получени и две благодарствени писма, в които пациенти описват отношението на общопрактикуващите лекари д-р Роза Филипова – Башева от Златоград и д-р Алказар Хаджиматев от Чепеларе към тях. По думите на Карагрошева, хората споделят, че „по всяко време на денонощието, при нужда, без притеснение лекарите ги посрещат с усмивка и голямо внимание към възникналия здравословен проблем”. Жителите на двата града са възхитени от голямата хуманност и топлото отношение към пациентите.
Карагрошева каза още, че от създаването на Комисията за превенция и противодействие на корупцията в системата на НЗОК през 2009 г до 30 юни 2012 г. не са постъпвали предложения и сигнали, за разглеждане от нея. В резултат на проведена анкета сред лекарите, сключили договор с НЗОК пък е установено, че договорните партньори са доволни от обслужването на служителите работещи в РЗОК -Смолян, като много от пациенти са отбелязали положителни впечатления.

© Фокус