Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Основни видове малки барабани и техните характеристики

Основни видове малки барабани и техните характеристики

Публикувана на 25.10.2023 | 14:30
375 прочитания


Звукът на малкия барабан е най-лесният за разграничаване от разнообразието от звуци, произвеждани от барабанния комплект. Тези музикални инструменти играят ключова роля както на живо, така и в студиото. Барабанистът често използва няколко малки барабана в една и съща студийна сесия, докато работи върху различни песни. Това помага да се получи оптимален звук и да се реализират всички идеи на автора на композицията. Професионалните барабанисти имат голям брой малки барабани в колекциите си, някои от които са изработени по поръчка. В тази статия ще разгледаме основните видове малки барабани, както и техните отличителни черти.

Концерт/Оркестрал

Материалът за производството на корпуса най-често е дърво. Върху тях могат да се монтират както прави метални струни, така и усукани от синтетика или метал. Пластмасата е матирана, при изпълнение или запис се използват различни тапи.

Тръбна лента

Инструментът в много отношения е подобен на маршов барабан, но се различава по инсталирането на допълнителен стрингер (монтиран от вътрешната страна на пластмасата). Барабаните се отличават с височината, остротата на атаката.

Сопрано

Техническите характеристики на тези барабани (дълбочина 5″-7″, диаметър 10″-12″) ви позволяват да получите висок и равен звук, които е много по-обемен.

Мини/микро

Тези барабани имат скромни размери и се използват за издаване на високи звуци. Диаметърът им е от 5″, а дълбочината от 2″. На някои модели са монтирани две пластмаси, на други само една (низът е от вътрешната страна). Те ви позволяват да имитирате звука на тимбали, както и да добавяте разнообразие към звука на барабанен комплект.

Пиколо

Този инструмент се използва като част от барабанен комплект. Те са изключително тесни и имат плитка дълбочина (от 3″ до 4.5″), докато дълбочината на стандартните барабани за барабанен комплект е най-малко 5″. Тази функция прави възможно постигането на височината и равнината на звука.

За барабанна серия

На тези барабани са монтирани само усукани струни. Калъфите са изработени както от метал, така и от дърво. Ако малкият барабан ще се използва за възпроизвеждане на различни стилове музика, изберете универсален вариант - 5-6 инча дълбок и 14 инча в диаметър.