Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
От 3 до 7 юли ще продължи празникът на Ракитово

От 3 до 7 юли ще продължи празникът на Ракитово

Публикувана на 24.06.2014 | 14:57
1875 прочитания


Естрадни, народни и поп фолк изпълнители ще бъдат част от празничната програма на тазгодишното издание на празника на град Ракитово. Достойно място на сцената ще намерят и местните състави, съобщиха от пресцентъра на общината.

От 3 до 7 юли ще протекат празниците на град Ракитово. Началото ще бъде поставено с благотворителен концерт в подкрепа кампанията за възстановяване на храма „Св. Вкмц Неделя” с участието на градския духов оркестър и детски състав „Силивряк”.  Част от празничната програма е и литературна вечер с връчване на националната награда „Милош Зяпков” на 5 юли. Ден по-късно е предвиден футболен турнир за купата на Ангел Станков, концерт на детска вокална група „Дъга”, дорковския ансамбъл „Овчарска песен”, група „Евридика”, мъжка група „Змейца”, ансамбъла за автентичен фолклор „Бояна” от Костандово, формация „Будилник”.

Финалът на празничната програма на 6 юли ще поставят изпълненията на поп фолк изпълнителките Екстра Нина и Цветелина.  Традиционно в последния ден от празниците ще бъде отслужена тържествена литургия, ще бъде пресъздаден обичаят „Еньовден”. Сред изпълненията в празничния ден ще бъдат рок група „Ренесанс”, Кристина Димитрова и народния изпълнител Димитър Аргиров. Общински съвет в Ракитово ще удостои със званието „Почетен гражданин на град Ракитово”  българския режисьор, актьор и сценарист Коста Биков.