Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
От Родопите ли ще започне резила

От Родопите ли ще започне резила

Публикувана на 09.10.2016 | 13:23
7024 прочитания


Ще се окаже ли мит религиозното добросъседство между различните етноси и религии в Родопа планина?

Доста напрежение се понатрупа в света заради бежанската криза, но засега тук при нас в Родопите няма проблем, породен от бежанци. 

Националистическата карта започна да се разиграва все по-безотговорно от най-различни тъпанари, наричащи себе си патриоти. Дори властта се увлече, политически партии се увлякоха в модерното фашизоидно говорене, бяха инициирани законодателни промени от уж загрижените за гражданите крадци. Не мога да нарека по друг начин тези, които до вчера ни крадоха само парите, а от днес са решили да ни откраднат и мирното съжителство. И така се стигна до закона за забрана на бурките. Както и да е, жените с бурки не са чак толкова много в българия и едва ли биха създали някакъв проблем на държавата, а горчилката сред мюсюлманското население от факта на посегателството към вярата си е друга работа.

Лошото обаче, тепърва предстои. Окрилени от "държавното безумие" вече се намериха "патриоти", които да решат, че е дошъл момента за саморазправа с тези, които не ги понасяме. Намериха се собственици на хотел, които решиха да наложат свои си правила в територията на България, чиито данъци плащаме всички и разрешителните и лицензионни режими са валидни за всички граждани. Всеки, който реши да се занимава с обществена дейност или да върти бизнес, който оказва влияние върху обществото трябва да се съобразява с общия ред, нали така. А общия ред се гради върху консенсуса на всички граждани на България.

Защо се стигна до тук, че разни бизнесмени са решили, че в тяхното обществено заведение могат да влизат само "русокоси арийци" ,това нали не е частен клуб, а хотел, който е лицензиран на базата на общоприети правила валидни за цялото общество.

Кой реши да дърпа дявола за опашката и да създава напрежение в мирните Родопи? Къде са органите, които трябва да реагират на тази простотия? Точно от Родопите ли трябва да започне този резил за българската държава?

© Родопчани.бг