Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
От днес до края на седмицата в смолянската болница извършват безплатни прегледи

От днес до края на седмицата в смолянската болница извършват безплатни прегледи

Публикувана на 24.03.2014 | 09:31
889 прочитания


Регионалната здравна инспекция в Смолян и  МБАЛ "Д-р Братан Шукеров'', организират кампания за ограничаване разпространението на заболяването туберкулоза. Това съобщава Таня Милкотева - старши експерт в отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето” в Регионалната здравна инспекция в Смолян, по повод отбелязването на Световния ден за борба с туберкулозата.

Кампанията има за цел повишаване информираността на населението от областта за проблемите, свързани с туберкулозата, факторите за развитие и разпространение на болестта, скринингови прегледи за риск от туберкулоза чрез седмица на отворените врати, която започва днес и ще продължи до 28 март. Всеки ден от 8.00 ч. до 15.30 ч. в пневмо - фтизиатричния кабинет при МБАЛ д-р ,,Братан Шукеров'' Смолян, д-р Лазарова ще преглежда всички желаещи от Смолянска област, които имат такава нужда, без оглед на здравноосигурителния им статус.

През седмицата се предвижда и провеждане на здравно-информационна кампания сред учениците от 9 клас в област Смолян. РЗИ – Смолян е предоставила на медицинските специалисти в професионалните гимназии и средните общообразователни училища лекционен материал за здравно обучение. Милкотева каза още, че информационна кампания в смолянските училища е започнала още на 12 март и ще продължи до 26 март. Обхванати са СОУ «Св.св.Кирил и Методий», ПГИ «Карл Маркс», Професионална гимназия по туризъм и ПМГ «Васил Левски».