Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
ПРАКТИЧНИ СЪВЕТИ КАК ПРАВИЛНО ДА ПОДДЪРЖАТЕ ВАШИЯ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ СКУТЕР

ПРАКТИЧНИ СЪВЕТИ КАК ПРАВИЛНО ДА ПОДДЪРЖАТЕ ВАШИЯ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ СКУТЕР

Публикувана на 17.09.2021 | 11:02
1833 прочитания


Вече сте избрали своя скутер и сега е време да помислите за неговата поддръжка и то за правилната такава. За да сте сигурни, че получавате възможно най-доброто представяне от вашия електрически скутер, е важно да правите редовна поддръжка на всички основни части на електрическото превозно средство. 

Едни от ключовите неща, за които ще е необходимо периодично да се погрижите са поддръжката на батерията, изправността и състоянието на всички лагери, винтове, спирачки и колела, както и евентуалната подмяна на някои части за електрически тротинетки.

Вашият електрически скутер ще изисква редовна и качествена поддръжка, така че е добра идея да се запознаете и да имате предвид съветите на e-Point, които ще прочетете по-долу:

Изрядното състояние на вашия електрически скутер и навременното отстраняване на възникналите повреди е приоритет номер едно за всеки притежател на такова превозно средство. Всяко нещо изисква грижи и електрическите превозни средства съвсем не правят изключение. Добрата, навременна или превантивна грижа ще ви помогне да запазите ефективността на вашия скутер, а също така ще намали риска от появата на по-сериозни и скъпоструващи за отстраняване проблеми. Освен това, не бива да забравяте, че използвайки каквото и да било неизправно превозно средство, рискувате своите и на околните безопасност и здраве. 

РЕДОВНО ПОЧИСТВАНЕ

Сред основните грижи, които трябва да полагате, за да запазите скутера си в добро състояние, е да го почиствате редовно и то не само козметично. И въпреки, че този първи съвет изглежда елементарен и изключително лесен, всъщност именно редовното почистване може да ви спести много главоболия и излишни разходи в бъдеще. 

Почиствайте скутера си всеки път след използване и правете това още по-задълбочено в случай, че скутерът се е намокрил или по него са се натрупали замърсявания. Различните електрически превозни средства имат различна степен на водоустойчивост и винаги трябва да съобразявате тази им характеристика. Ако не сте сигурни каква е степента на водоустойчивост на вашия скутер, може да разберете това като проверите IP класа на вашето превозно средство. 

ДЪЛЪГ ЖИВОТ НА БАТЕРИЯТА

Всички батерии имат жизнен цикъл и производителността ще намалее с времето, но ето няколко съвета за увеличаване на продължителността на живота на батерията.

  • Батерията трябва да се зарежда на редовни интервали, дори ако не използвате електрически скутер за по-дълго време от обикновено. Такова зареждане се прави с цел предотвратяване на повреди на батерията, причинени от ниско напрежение в нея за продължителен период от време.

  • Не изтощавайте батерията напълно. Най-добре е да зареждате, докато все още има макар и минимално захранване. Това ще удължи значително живота на батерията на скутера. Ако батерията е постоянно изтощена, това ще я повреди бързо, а това е и дефект, който обикновено не се поема от гаранцията и гаранционния сервиз. 

  • Имайте предвид, че ако карате електрически скутер в студени или много горещи места, времето на издръжливост и работа на батерията може да бъде доста по-малко, отколкото при каране при нормални температури, за каквито се смята диапазона от 15-25 ° по Целзий. И не приемайте веднага това за повреда на батерията, а за нейно нормално поведение.

ГУМИ И СПИРАЧКИ

Редовно проверявайте гумите и се постарайте винаги да са добре напомпани, тъй като това ще ги запази в добро състояние за по-дълго време. 

Основна роля за представянето на скутера и за вашата безопасност имат спирачките. Съвременните модели скутери се предлагат с различни видове спирачки, затова ще се наложи да обърнете внимание на инструкциите за употреба на вашия скутер. Там ще откриете какъв вид са спирачките, от каква поддръжка се нуждаят и още полезна информация как да ги държите в изправност. В случай, че установите повреда на спирачките, препоръчително е да се обърнете към услугите на професионален сервиз, а не да разчитате на собствените си умения.