Пътешественикът и фотограф от Смолян Вилиан Стефанов ще представи първата си фотографска изложба

Публикувана на 13.07.2017 | 20:33
4855 прочитания
Снимка: Вилиан Стефанов
Снимка: Вилиан Стефанов
Вилиан Стефанов
Вилиан Стефанов


​Младият фотограф и пътешественик от Смолян Вилиан Стефанов ще представи в София първата си фотографска изложба в галерия Credo Bonum на 21 юли, от 18.30 часа. В изложба „Застинало безвремие” той представя 27 цветни и черно бели фотографии, които са заснети по време на неговите пътешествия из малко познатата България. В тях Вилиян улавя късчета време в безвремието на българските села. По време на своите пътешествия достига до непознати и забравени кътчета на нашата страна. Там той умело е успял да улови човешките емоции и да ги запечата в снимки. 

Това са не само носталгични моменти, пропити с меланхолия, а и надникване в бъдещето, такова каквото успеем да го разтълкуваме ние самите, докато търсим скритото послание във всеки един кадър.

Image titleСнимка:Вилиан Стефанов
Вилиан Стефанов е само на 33 години, но има солиден житейски опит зад гърба си. Съавтор е на „Пътеводител на Забравената България: Долината на Стръвниците” и на „Пътеводител на Забравената България: Кормисош – Земя на исполини”. Любител – фотограф, който изразява вътрешния си свят с поредица от интересни кадри. Той е единственият човек прекосил България от юг на север, пеш и с каяк, по реки и язовири, както и първият човек, извървял пеша разстоянието от западната до източната ни граница, следвайки 3-та ЖП линия. Изследовател е на онези далечни и забравени кътчета от родината ни, в които се зараждат трогателни човешки истории. Основател и автор е на единственият сайт-блог в България за екстремни приключения и пътешествия в диви и непознати земи – forgottenbulgaria.com

Изложбата ще може да се види в галерия Credo Bonum, ул. „Славянска“ 2, до 6 август 2017 г.

Image titleСнимка:Вилиан Стефанов