Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Пътната обстановка е нормална,нов снеговалеж от утре

Пътната обстановка е нормална,нов снеговалеж от утре

Публикувана на 06.01.2013 | 16:25
836 прочитания


Нормализира се пътната обстановка в Смолян и региона след падналия сняг. Първокласните и второкласни общински пътища в областния град са почистени и обработени с пясък и сол, съобщиха от „Титан Клинър". В по-голямата от областта снегът се топи и настилките са мокри и хлъзгави. Заснежени улици има само в крайните и усойни части на кв. „Каптажа" и Райково в Смолян. Остават в сила ограниченията за движение по пътищата Смолян- Мугла и Смолян- Турян, където всички автомобили трябва да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета. Същите ограничения остават в сила и за проходите Пампорово и Превала. В община Мадан пътната обстановка е нормална. В Чепеларе по-голямата част от пътните настилки са заснежени, но почистени и опесъчени.

Според синоптичната прогноза, с която разполага пътноподдържащата фирма „Титан Клинър", се очаква утре сутрин нови снеговалежи да обхванат региона. Валежите от сняг се очаква да продължат през целия ден, като ще се образува нова снежна покривка с дебелина около 6-7см. След спирането на валежите ще започне понижение на температурите, които ще паднат до минус 10, минус 12 градуса. Това ще създаде условия за поледици по пътната мрежа, затова водачите трябва да бъдат подготвени и внимателни.