Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Патриотизъм или нещо друго

Патриотизъм или нещо друго

Публикувана на 24.10.2012 | 12:24
1595 прочитания
Автор: Даниела Горчева
Даниела Горчева
Даниела Горчева


Сега да попитам нещо патриотите? Каква е същността на патриотизма - обич, съчувствие, солидарност или омраза, мания за величие и комплексарщина? 
И още един важен въпрос. 
Кой е патриот- този, който иска гражданите в страната му да живеят добре и да могат честно да се трудят и да печелят достатъчно, за да изхранват семействата си и да водят приличен и достоен живот или този, който иска да изтребим част от гражданите, понеже са... цигани, турци, помаци, чужденци, неправославни християни, хомосексуалисти, деца-сираци, недъгави, болни... попълнете натам списъка.
И ако ще "изтребваме" тоя или оня как да стане това - примитивно като в Сребреница или "чистичко", по нацистки- с газови камери? 
Ах, да - а за да не иде зян кожата на избитите "непълноценни", ще правим ли от нея абажури за нощните лампи край креватчетата на децата си? 


Хайде, господа, като сте казали А, кажете и Б, че да знаем докъде сме я докарали в България или целта на цялото политическо упражнение от 22 години насам е циганите (а и не само те) да живеят в гета, да бъдат държани на ръба на мизерията, за да може да им купувате гласовете вкупом чрез "босовете"? 
И не ми казвайте, че държавата България, подписала Международната конвенция за защита ПРАВАТА на детето, не може да осигури всяко дете в България да ходи на училище, така както всяко дете в Холандия ходи и то без родителите му да дават и една стотинка!
Не ми казвайте, че България е толкова богата страна, че може да си позволи цяла армия необразовани, неграмотни млади хора утре, които естествено, че ще са безработни щом са неграмотни? 
И не ми казвайте, че толкова ви е пилешкият мозък, че не разбирате ЗАЩО цели групи хора са насъсквани срещу други групи хора и че не знаете, не виждате и не разбирате кой в тази държава ЛЪЖЕ, КРАДЕ и УБИВА вече над половин век! 
И не ми казвайте, че нямате акъл и затова припкате след съмнителни, алчни и бездарни ченгета, които са толкова националисти, колкото ние с вас сме космонавти! 
Не разбирате ли, че всяко действие срещу български граждани е НАЦИОНАЛНО предателство с всички последствия, вкл. и за вас и за децата ви?
Не разбирате ли, че ДАНС , например, върви СРЕЩУ националните интереси на България, че обслужва частни интереси на престъпна шайка? Не ви ли вадят очите действията срещу помаците, срещу турците, срещу кой ли не и за какво ли не? Само не и срещу престъпниците!
© Родопчани