Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Пътят Смилян - Рудозем също е важен за нас, господа управляващи!

Пътят Смилян - Рудозем също е важен за нас, господа управляващи!

Публикувана на 25.09.2013 | 15:07
1282 прочитания
Автор: Хайри Милезимов


Маневрите, които се наблюдават напоследък в политическото пространство и по-конкретно в средите на управляващите, много силно напомнят на безполезните движения на предходната власт. Както тогава, и сега прекалено много се говори, а действията нещо почти не се забелязват. Тази гимнастика, която разиграват от областна администрация с представянето и предаването уж на някаква си там документация по проектирането на пътища в Родопите и по-конкретно в района на Смолян, предизвиква съжаление. Това е така защото се набляга повече на демагогията и показноста и излишните демонстрации на загриженост. Истината е че, пътищата в смолянска област са в лошо състояние. На всичко отгоре са и доста натоварени пътищата. В престъпно лошо състояние е пътят Смолян - Стойките - Широка Лъка.  А пътят от Рудозем за Смилян след разкопаването му е почти непроходим. 

Да, така е, дами и господа управляващи, тези медийни шашми не ни вършат работа. По-добре вземете да направите нещо, без да ни показвате чрез медиите приемане и предаване на бумагите, които самите вие сте направили така, че да са много и да предизвикват вниманието на хората, а в много частни случаи много нерви и съсипани човешки съдби. Демонстрациите на бюрократични приоми няма да свършат работа на хората.

Искам да заостря вашето внимание върху един стар проблемен път. Една пътна отсечка, в която много политика се е хвърлила, но за съжаление никаква реална работа не е свършена. Става въпрос за пътя Смилян - Рудозем. Тази отсечка е много важна както за Смилян, така и за Рудозем, но нещо все се сбъдват разни проклятия и прокоби. Все се случва нещо, та този пътен участък нещо не ще да става. Има някакви текущи процедури, които спъвали работата.

Господа управляващи, г-н Областен Управител, г-жо Министър на регионалното развитие и благоустройство, дами и господа народни избранници, г-н Директор на Агенция "Пътна Инфраструктура"! Вземете този проблем присърце и довършете започнатото, направете този път, защото може да ви достигне и вас проклятието и на следващите избори да ви се случи лоша случка. Както предупредихме предходната власт и предишния областен управител, така предупреждаваме и вас. Те не взеха под внимание нашето предупреждение и съдбата ги отсвири в небитието на политиката. Ако и вие не благоволите да се заемете и да решите този важен за жителите на Рудозем и Смилян пътен проблем, най-вероятно и вие ще последвате съдбата на предишните.

Господа управляващи, не ни облъчвайте с празни приказки и партийни заклинания за светлото бъдеще, а се захванете да вършите работа. В противен случай си вземайте шапките и палтата и си заминавайте от властта!

 

© Родопчани