Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Пет месеца преди събора на "Хайдушки поляни", а туристите вече проявяват интерес

Пет месеца преди събора на "Хайдушки поляни", а туристите вече проявяват интерес

Публикувана на 23.03.2014 | 18:49
1685 прочитания
снимка: smolyan.bg
снимка: smolyan.bg


За четвърта поредна година през август пет села от община Смолян ще организират съвместен събор в местността „Хайдушки поляни”.

Пет месеца преди провеждането му, вече има интерес от туристи, които искат да присъстват на него, съобщава кметът на Момчиловци, Мария Никова.

Съборът се организира от кметствата на селата Момчиловци, Кутела, Виево, Славейно и Петково, като в него самодейни групи участват в надпявания и надигравания. По думите на Никова, този събор се харесва все повече и събира гости както от Смолянския регион, така и от цялата страна. Постепенно този събор започва да се превръща в емблема на региона. В него освен гост-състави, участват и самодейните групи към читалищата в петте села. Само преди два дни тези читалища отново се събраха в Момчиловци, за да изнесат съвместен концерт, по случай настъпването на пролетта, припомни кметът на селото Мария Никова.

© Фокус