Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Петима иманяри бяха спипани край пещера в района на с. Хвойна

Петима иманяри бяха спипани край пещера в района на с. Хвойна

Публикувана на 29.08.2013 | 10:02
1544 прочитания


Криминалисти от РУП –Чепеларе са задържали петима мъже, извършвали археологически разкопки без съответно разрешение, съобщават от Областната дирекция на МВР-Смолян.

На 28 август около 13.00 часа в местността "Калугерица", землище на с. Хвойна общ. Чепеларе, до пещера, са установени лицата петима мъже – 55-годишен от с.Нареченски бани, трима смолянчани - на 48 години, на 54 години и един на 51 години, както и 54-годишен асеновградчанин.

На мястото са установени и иззети технически средства -  металотърсачи, бензинов агрегат и къртачи. Петимата са извършвали археологически разкопки, без да притежават съответното разрешение, а уредите, които са използвали, не са регистрирани по надлежния ред.

Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство. Петимата мъже са задържани за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

© Пресцентър на МВР-Смолян