Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
„Петте сезона“ ще пеят в „Нощта на Орфей“ край село Татул

„Петте сезона“ ще пеят в „Нощта на Орфей“ край село Татул

Публикувана на 11.06.2014 | 13:02
1465 прочитания
снимка: www.momchilgrad.bg
снимка: www.momchilgrad.bg


Вокалната формация „Петте сезона“ с ръководител Стефан Диомов, известна още като младата „Тоника“, ще пеят на тракийското светилище край село Татул. Хитовата група ще участва в традиционния музикален фестивал „Нощта на Орфей“ на 21 юни вечерта. Проявата се организира за осма поредна година от община Момчилград. Това съобщават от пресцентъра на Община Момчилград.

По-рано кметът Акиф Акиф ще поведе традиционната колона от велосипедисти по туристическия маршрут от Момчилград до Татул. Велопоходът ще стартира в 18.00 ч. Победителите ще получат своите награди на официална церемония в археологическия комплекс.

В музикалния фестивал ще се включи група "Дивинитас", която ще спретне неповторима програма с огнено шоу. Самодейците от Дома на културата в Кърджали ще се представят с модерни и народни песни и танци. По стара традиция всички гости ще бъдат посрещнати с вино. 

В края на „Нощта на Орфей“ над тракийското светилище ще полетят огнени фенери, а програмата ще бъде закрита със заря.

Миналата година стотици жители и гости на Момчилград се събраха край Татул и пяха заедно с известната българска певица Тони Димитрова.

© пресцентър на Община Момчилград