Певицата Валя Балканска е възмутена от новосъздадената партия "Помак"

Публикувана на 09.12.2013 | 15:22
1691 прочитания
снимка: smolyanpress.net
снимка: smolyanpress.net


Народната певица Валя Балканска е възмутена от новосъздадената партия „Помак“. Тя и лидерът на партията Ефрем Моллов са смолянчани, което още повече разгневява известната певица. „В този наш хубав град не виждам къде му е мястото на това нещо“, каза тя в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

По адрес на Моллов Балканска заяви: „Не виждам този човек, на който са му вкарали някакви скакалци в главата, че има някаква помашка партия“. На твърденията, че помаците говорят различен език, тя отвърна: „Българите къде са, като говорят същия език. Това е родопски диалект, старобългарски език“.

Валя Балканска, която е набедена за помакиня, е категорична, че се чувства българка. „Аз тъпча българска земя, ям български хляб“, каза тя и продължи да заяжда Моллов: „Сигурно някой му брои паричките и той намира надмощие над това нещо и не се осъзнава. Кой е разделен, за да го обединяват? Заради една бълха, един юрган няма да делим. Заради един човек не вярвам, че хората ще постъпят неразумно“.

По отношение на искането за извинение за Възродителния процес певицата беше категорична: „За 500 години робство кой ще ни се извини, Баташкото клане кой ще ни се извини?“.

Тя сподели, че всички в семейството й и в семейството на мъжа й са били с български имена и самосъзнание. Балканска призова българите мюсюлмани „да не се поддават на такива безумия, защото ние сме хора на тази земя и ще си отидем от тази земя, а ще страдат назад нашите деца“.