Писателка се връща в родното си Давидково за празника и представя новата си детска книжка

Публикувана на 04.08.2017 | 13:11
2526 прочитания
Автор: Теодора Илиева


​Писателката Теменужка Роянова, която е от Давидково, но от години живее във Варна пристига в родното си село за традиционната Среща - събор „Под родно небе със спомени и мечти”, където пред жителите и гостите ще представи новата си детска книжка „Джак и Ема на село“. Съпругът й -  нашумелият от „Евровизия“ изпълнител Стоян Рояов Я – Я също ще бъде с нея, съобщи кметът на Давидково Севда Чолакова. Празникът на селото, който е под надслов „Под родно небе със спомени и мечти” тази година е на 25 и 26 август.

Специален гост на празничната програма ще бъде Росица Пейчева, която ще зарадва почитателите си с концерт. Участие ще вземат също съставът на Съби Хаджиев и много самодейци.

Image titleСнимка: planeta.bg

В рамките на празничните прояви ще има и "Кино под звездите". Прожекцията „Дякон Левски“ ще бъде предоставена напълно безплатно за присъстващите. Ще се проведе и турнир по тенис на маса.

Севда Чолакова сподели, че тази година поради ограничените финансови средства на селото, ще разчитат изцяло на дарителски, като за целта вече е открита и банкова сметка, в която организаторите призовават всички давидковци и приятели на селото, които имат възможност да помогнат, за да бъде празникът им незабравим.

Чолакова каза още, че по време на празника ще се проведе Благотворителен концерт с участието на надарени и изявени давидковци в областта на пеене, свирене, танцуване, като неговата цел ще бъде да се съберат средства за юбилея на местното читалище, което през ноември ще отбележи 90 години. 

© Родопчани