Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
По разбития път към село Стойките

По разбития път към село Стойките

Публикувана на 03.09.2013 | 17:09
2290 прочитания


Селцето е известна туристическа дестинация, намираща се в близост до зимния курорт Пампорово. То се намира някъде по средата между курорта Пампорово и село Широка лъка.
Тук преди кризата имаше доста строителство, но сега сякаш това красиво местенце е забравено от всички.
Като върви човек по пътя направо не може да проумее как е възможно да е в близост до такива популярни места в страната и да е такъв резил. Пътят е по-зле от черни горски пътеки. Някои политици и управляващи си изтриха подметките от обикаляне из района да кандърдисват хората да им гласуват, а за пътя и положението на хорицата изобщо не ги е грижа.
Къде е патриотизмът, къде е хуманизмът и изобщо за какво са ни тези управници, когато по такъв безсрамен начин изоставят хората, чрез които ядат и крадат от държавната хазна. Честно казано, мислехме да напишем един материал, с който да покажем красотите на село Стойките, красотите на Родопа планина в района, но гледката край шосето е отвращаваща и заради това изгубихме вдъхновение да виждаме красивото. Вероятно същото се случва и с посетителите.
Туристите, които идват от всички краища на България, а и чужденците, със сигурност се разкайват и съжаляват, че са дошли точно тук насред разбития път, който е в това състояние и от двете посоки - и от Смолянските езера, и откъм Пампорово. Иначе в района наистина природата е прекрасна. Тишината и спокойствието, които са нарушавани само от птиците, действат успокояващо и вдъхновяващо. Хората са прекрасни, гостоприемни, общителни и кротки... кротки като всички Родопчани.
Хората в Родопа планина са калени и издържат на всякакви несгоди, затова и пътищата по много години стоят така разбити. Земеделието и животновъдството в района също замират, напук на лъжите и обещанията на управленците ни. Животът в Родопа планина става една истинска атракция, само че е за сметка на кроткия народ, който живее тук, в Родопите.
Тук човек може да се убеди в мръснишките и идиотски номера на онези в парламента, които насаждат етнически и верски вражди - да, тук се вижда резултатът от нехайството и лентяйството на онези псевдопатриоти, заради които тук живеят зле и християни, и мюсюлмани. Понякога се чуват плахи думи в селата с мюсюлманско население, че са отписани от държавата, защото са други, само че вижте какъв е халът и на тези селца, които са с изцяло християнско население! Същата участ- тотална разруха и безхаберие. Значи изводът е, че причината хората да са зле, не е в религията и етническата принадлежност. Причината е в това, че тези, които упълномощаваме да ни представляват в парламента, са крадци и лъжци.
Нека да знаят властимащите обаче, че подигравката със страдащото родопско население ще им струва скъпо.