Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Почти 3000 лева се събраха за лечението на Атанаска от благотворителния концерт, базар и дарения в Пловдив

Почти 3000 лева се събраха за лечението на Атанаска от благотворителния концерт, базар и дарения в Пловдив

Публикувана на 09.06.2017 | 10:22
1715 прочитания


2971 лева и 93 стотинки се събраха за лечението на Атанаска от благотворителния концерт, базар и дарения, който се проведе вчера в Пловдив. Акцията бе организирана от Инициативния комитет „Да помогнем на Атанаска” и много доброволци. Добри хора се включиха в каузата да помогнат за лечението на младото момиче от Девин, което трябва по-скоро да замине на лечение във Франция. Момичета от Смолян с народни носии приканваха пловдивчани да се включат с дарения. Не бяха малко и тези, които си закупиха ръчно направени неща от благотворителния базар пред Драматичния театър и билети за концерта, в който участваха Орхан Мурад и други зведи на попфолка, Формация Паскалев - Пловдив, оркестър Наздравица, Танцов клуб "Антерия" – Пловдив. Благодарим им за тяхната съпричастност. Благодарим на зам.-кмета на Пловдив Георги Титюков, на директора на Драматичния театър Кръстьо Кръстев, който предостави залата за да се осъществи тази инициатива.

Трогателен е жестът на игумена на Бачковския манастир Архимандрит Симон, който заедно с кмета на Забърдо –  Валентин Черпоков дариха осветена икона на Света Богородица с благопожелания и благословия за Атанаска. На гърба на иконата е изписано послание от игумена за 18-годишното девойче. То гласи: „За благословение на Атанаска, с молитвено благопожелание за телесно здраве и душевно спасение. Нека този свят образ на Божията майка и нейният Божи син да бдят над Атанаска и да й помагат в трудните моменти от нейния живот!”
Отецът и кметът на чепеларското село дариха и парични суми.

Кметът на Девин Красимир Даскалов, заедно със семейство си също бе в залата. На финала на концерта от сцената той отправи послание към момичето.  

Инициативният комитет благодари и на всички хора, дарили ръчно изработени сувенири, накити и други произведения. Голяма част от даренията на базара са и от близки на Наска – уникални родопски торби и престилки, плетени чорапи и терлици, покривки и други автентични предмети.
Инициативите в помощ на Атанаска продължават. На 17 юни, в съорганизаторство с община Девин, в родния град на Атанаска ще има отново голям концерт и базар в помощ на момичето, което смело се бори коварната болест Саркома на Юинг и мечтае по-скоро да замине за клиниката във Франция. Само за изследванията там обаче са нужни над 32 000 лева.

Който желае да бъде съпричастен, може да помогне и с превод на средства в Банкова сметка: BG44TTBB94001526328447, Експрес банк, Альоша Тарашев – баща

© Родопчани