Поканиха и гръцки състезатели на плажния волейбол в Смолян

Публикувана на 14.06.2012 | 19:13
942 прочитания

Поканени са и състезатели от Гърция за предстоящия турнир по плажен волейбол в Смолян. Това съобщи заместник кмета на община Смолян Марин Захариев.. Това ще е атракция и реклама за града ни, каза кмета на общината Николай Мелемов.

 Истински плаж с повече от 200 тона пясък ще бъде изграден в центъра на град Смолян за предстоящия турнир по плажен волейбол „Smolyan Beach Open 2012“, организиран от Община Смолян със съдействието на секция „Плажен волейбол“ към Българската федерация по волейбол. „Дюлгер“ ООД се нагърби с нелеката задача да достави специално приготвена смес от фин пясък, изваден от дъното на река Арда, и най-ситната пресявка, предлагана от дружеството, в резултат на което да осигури отлични условия за провеждане на първия кръг от Националната верига по плажен волейбол за мъже и жени, съобщават от пресцентъра на община Смолян. В основната схема на турнира 16 мъжки и 8 дамски двойки ще се борят на амфитеатралния площад „България“, за да разпределят помежду си награден фонд от 6000 лева, осигурен от водещи фирми в областта – „Михалково“ АД, „Арексим“ ЕООД, „Родопея Белев“ ЕООД, „Амер Спорт България“ ЕООД и „Векогруп“ ООД.

Очаква се участие в турнира да вземат най-добрите български двойки при мъжете и жените. „Smolyan Beach Open 2012“ ще има и международен привкус, като в надпреварата ще се пуснат и две гръцки двойки от Община Александропулис. За едната чуждестранна двойка, както и за една местна двойка от ВК „Родопа“, организаторите са предвидили специални покани за директно участие в основната схема. Съгласно утвърдената програма, турнирът ще започне с квалификации в следобедните часове на 21 юни и ще продължи с мачовете от основната схема от 22 гдо 24 юни, за които е предвиден начален час в 8.30 ч. всеки ден. Организаторите са осигурили и непрекъснато онлайн излъчване на турнира на сайта на Sportmedia.tv, а за основен медиен партньор е поканен специализираният информационен сайт за волейбол Bgvolleyball.com.

Община Смолян кани всички жители и гости на града, желаещи да се насладят на непрекъснато увеличаващия своята популярност спорт, да присъстват на „Smolyan Beach Open 2012“ и да подкрепят своите любимци.

Серията национални турнира по плажен волейбол за тази годи ще започне в Смолян.  Домакини на веригата състезания ще бъдат още София, Пазарджик, Пловдив, Кърджали, Поморие, Варна и др.

© Родопчани