Полицаи влизат в училищата в близките дни

Публикувана на 09.04.2013 | 10:00
1027 прочитания


Във връзка с наближаване на абитуриентските балове и с цел предотвратяване на пътни инциденти с абитуриенти, служители на сектор “Пътна полиция” при ОД МВР – Смолян и на Районните управления “Полиция”, съвместно със служители и на РЗИ – Смолян ще посетят всички учебни заведения в областта, за да беседват със завършващите средното си образование ученици.

В рамките на беседите с дванадесетокласниците ще бъдат обсъдени основните причини за възникване на пътнотранспортни произшествия с абитуриенти по време на баловете, като особено внимание ще се обръща на шофирането след употреба на алкохол и трагичните последствия, до които може да доведе това.

Пътните полицаи ще запознаят абитуриентите с някои основни препоръки за безопасно поведение на пътя, извлечени от анализа на ПТП с абитуриенти, възникнали в страната през последните години. На завършващите ученици ще бъде прожектиран и филма “Животът е с предимство” на Министерството на образованието, който представя история по действителен случай за момче, приковано в инвалидна количка след катастрофа, причинена от пиян младеж.

По време на беседите ще се обърне внимание и на любителите на мотоциклети, които със затопляне на времето се очаква да станат активни участници в пътното движение. Към тях пътните полицаи също ще отправят някои препоръки за безопасно поведение по пътищата, с цел предотвратяване на пътни инциденти с мотоциклети и мотопеди.

© Пресцентър на МВР