Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Поради липса на закон, в България няма благоустроена пещера в близките години

Поради липса на закон, в България няма благоустроена пещера в близките години

Публикувана на 07.08.2013 | 15:51
949 прочитания


В последните 30 години няма благоустроена пещера в България. За да се благоустрои едно пещерно образувание процедурата е сложна и тежка, като няма и закон за тези подземни богатства, съобщава уредникът на пещера Ухловица – Веселин Хаджиев.

Ухловица е една от последните благоустроени пещери в България. Хаджиев уточни, че с проучвателна дейност се занимава клубът по екстремен турим в региона „Мурсалица” и те могат да кажат има ли такива пещери, които могат да бъдат проучени.

Уредникът на Ягодинска пещера също заяви, че заради законови неуредици в последните години няма благоустроена пещера за посетители, като подчерта че в района на Ягодинска пещера има непроучени и неблагоустроени пещерни образувания, които могат да бъдат доста интересни за посетителите и в района да се развива пещерен туризъм.

В последните години в Родопите обаче се набляга на развитието на друг вид туризъм - алтернативен, екстремен, селски и културен.

© Фокус