Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Посланикът на Азербайджан посети Велинград

Посланикът на Азербайджан посети Велинград

Публикувана на 01.05.2014 | 16:11
955 прочитания
снимка: m.velingrad.bg
снимка: m.velingrad.bg


Посланикът на Азербайджан негово превъзходителство Емил Каримов посети Велинград, съобщават от пресцентъра на родопската община.

Визитата му е по повод предстоящо споразумение за сътрудничество с град Галаба, Азербайджан. Негово превъзходителство изрази своята искрена възхита от красотата на Велинград и открито заяви, че интересите на Азербайджан за отношения с Велинград  са сериозни, тъй като нашият град има богати природни ресурси и добри икономически показатели за предстоящи инвестиции.
Град Галаба е един от фестивалните градове, голям колкото Велинград и също туристически център. По този повод кметът на община Велинград заяви, че сътрудничеството в сферата на туризма и икономиката би било изключително полезно и за двете страни. Градоначалникът заяви, че познава добре развитите спортни дейности в страната,  от където също бихме могли да почерпим опит.
Лебанов разказа и за различните минерални извори във Велинград, както и за предстоящите и реализирани европроекти. Ръководството на община Велинград покани делегация от Азербайджан през юни. Съглашението, което двете страни ще подпишат за сътрудничество също се реализира през лятото.

© пресцентър на община Велинград