Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Посланикът на Ирак: „Господ е свалил кътче рай на земята и го нарекъл България“

Посланикът на Ирак: „Господ е свалил кътче рай на земята и го нарекъл България“

Публикувана на 11.06.2014 | 12:44
1053 прочитания
снимка: m.velingrad.bg
снимка: m.velingrad.bg


За несравнимата красота на България и големите природни ресурси на страната ни разговаряха кмета на Община Велинград Иван Лебанов и н.пр.посланикът на Ирак Асад Ал Самарайе. Това съобщават от пресцентъра на Община Велинград.

Посланикът бе тук по покана на общинска администрация, а поводът е бъдещи инвестиции от страната от изтока във Велинград в сферата на икономиката и туризма. Освен посланик н.пр. е и представител на арабските дипломати в България, работещ усилено за подобряване арабско-българските отношения и предстоящи инвестиционни намерения.

Асад Ал Самарайе посети Велинград заедно със съпругата и две от седемте си деца. Семейството на посланика остана очаровано от  красивата природа на Велинград. В своята визита негово превъзходителство получи ръчно изработени лебеди от ползвателите в ДЦХФУ Велинград, а от своя страна той дари лични 1000 лв. за нуждите на центъра. Посланикът и семейството му посетиха Исторически музей Велинград, както и езерото Клептуза.

© пресцентър на Община Велинград