Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Пожарен хидрант спаси камион от изпепеляване в гр. Момчилград

Пожарен хидрант спаси камион от изпепеляване в гр. Момчилград

Публикувана на 08.07.2014 | 17:02
1045 прочитания
снимка: momchilgrad.bg
снимка: momchilgrad.bg


Навременна реакция на огнеборци и надземен хидрант спасиха от изпепеляване паркиран камион, натоварен с бали слама. Това съобщават от пресцентъра на Община Момчилград.

Нещастният инцидент е станал вчера около 7,54 часа в района на частната автогара в кв. „Тракия“ в Момчилград.  Причините за запалването са в процес на изясняване. От районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ уточниха, че пламъците са били овладяни навреме чрез поставените надземни хидрантни кранове, от които огнеборците са черпели вода за гасенето на огъня. За разчистването на изгорялата слама община Момчилград осигури багер.    

Надземните хидранти са изградени на всеки 50 метра във всички квартали по проекта за Водния цикъл на Момчилград. 

Припомняме че, по-рано през годината, след взрив на газова бутилка огнеборци спасиха гредоредна сграда от опустошаване чрез пожарен хидрант.

„Искам да изразя специални благодарности към ОУПБЗН-Момчилград за бързата реакция на огнеборците при потушаването на пожара. Проектът за Водния цикъл създава много неудобства за всички нас, но е от изключително значение не само за модернизирането на инфраструктурата, но и за гарантиране спокойствието на момчилградчани“, заяви кметът на община Момчилград Акиф Акиф. 

© пресцентър на Община Момчилград