Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Правдолюб – едно от омайните родопски села

Правдолюб – едно от омайните родопски села

Публикувана на 16.09.2017 | 19:08
10506 прочитания
Автор: Селвина Топалска
снимка: mirela.bg
снимка: mirela.bg


​Селата в Родопите, независимо дали са застигнати от тежката демографска криза или не, носят един особен заряд, една магия, която тегли човек с неописуема сила.

Едно от тези села е непознатото за мнозина село Правдолюб. Жителите му, както можете и сами да предположите никак не са много, едва наброяват 200, но пък усещането, което носи посещението на това село не може да се сравни с посещението на който и да е мегаполис.

Село Правдолюб не е откъснато от цивилизацията – водоснабдено и електрифицирано е. Ще ви се стори странно, но посещавайки Правдолюб на човек му се ще да няма обхват на мобилните оператори, така че нищо да не разваля магията, но уви такъв има.

Най-голямото богатство на Правдолюб, както и на Родопите като цяло са неговите най-възрастни жители със своята мъдрост и житейски опит, които обичат да споделят с посетителите и гостите си. От тези възрастни хорица човек може да получи най-ценните съвети и най-мъдрите уроци, затова не пропускайте да поседнете с някой от тях. Може пък да открехнат и вратата на небезинтресното си минало и да ви разкажат някоя вълнуваща история от младините си. Често тези истории са по-интересни дори от сапунените сериали, които не пропускаме да гледаме ежедневно.

Както останалите родопски села, така и Правдолюб е изключително живописно и красиво. Родопа със своята безкрайна красота изпълва погледа към където и да се обърнеш.

Магичното селце Правдолюб се намира покрайнините на град Ардино, на около 25 километра от град Кърджали. Разположено е в живописен източнородопски район с надморска височина от 455 метра.

Разбира се, посещавайки село Правдолюб няма да липсват бележити дестинации, които примамливо да ви канят да ги посетите. Такива са Дяволския мост, Орлови скали, както и крепостите Калето, Кривус и Патмос. Все любими родопски дестинации, намиращи се на една ръка разстояние от село Правдолюб.

© Родопчани