Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Празнословието и манипулациите на политиците

Празнословието и манипулациите на политиците

Публикувана на 27.05.2012 | 20:01
1220 прочитания


Заиграването с религиозните чувства на хората и играта с етническата карта са най-грозното и подло деяние на политиците.

Както сам каза, вече един динозавър на политическата демагогия и народен манипулатор и използвач, замириса на избори.  Така обаче може да се нарече ситуацията в обобщен вариант,  защото този мирис е различен, за всяка една обществена позиция. За политиците от абонираните за парламента партии ДПС, БСП, ГЕРБ и някоя тяхна производна креатура, да речем, като сдружението на Кунева, мирисът е на банкноти, имоти, имущество, лукс и още такива екстри, а за народа е момента, в който ще наточат зъби и ще праснат с отвръщение една бюлетина срещу някого и ще се приготви за продължително псуване и ридаене , така по навик.

За 23 години толкова глупости се изговориха, толкова обещания се сипаха, то не бяха спасители заклеймяващи предишни , плачещи от сегашни и често пъти дори просто идиотски ситуации, в които лъжеца политик бива разобличен от самия себе си, а народа го удря на смях през сълзи. На хоризонта на задаващите се избори обаче, нищо ново няма. Клоуните са същите, кукловодите са същите, лъжите и простотиите, които се сипят са си същите, а народа още по ошашавен и вече предал се пред административно-бюрократичната машина и само гледа, като зомбиран и чака командата да се нареди на любимата опашка.

Прави впечатление обаче, един нахъсан стар плъх, как сипе заклинания и просветителски мисли с нова сила, сякаш за първи път хората ще чуят за една опасност.  ДПС с нова сила задрънка с ръждясалото но страховито оръжие, а именно страховете на етническите турци и българските мюсюлмани (помаците). Загрижили са се пак за хората те, тия, дето дадоха хляб на палача на мюсюлманското население. Два мандата или 8 поредни години ДПС беще част от управляващото мнозинство и не се осмели да внесе нито един законопроект, който да решава някакъв чисто религиозен и етнически казус, в смисъл законово да се определи реда и начина, по който да се постигне доверие между различните. Не посмяха да поставят на масата истинските проблеми на мюсюлманите в България, които проблеми не са породени от липса на свобода, а от чисто бюрократични и не добросъвестни елементарни,  човешки актове и самоинициативи. Вместо това, наблюдаваме една дразнеща различнте показност и натъртвания, че някой си е голяма работа и без него държавата нямало да я бъде, това пак ми звучи, като поръчка в услуга на някого.

Всички партии и техните лидери играят подобни игри, жалкото в случая е, че самите религиозни водачи се нареждат на трибуната редом с тези измамници и стават техен гарант, а в същото време не съзнават, че задачата им не е да седят до тези лицемери и покварени саможивци. Всеки човек има право да изрази позиция, но чак пък официално да застане до партиен елит, чийто дела по нищо не се различават от всички останали си е предателство спрямо народа. Защото религиозните водачи трябва да отстояват принципи, а не да влизат в съглашателство с някой си партиен лидер или някоя си партия, която се занимава понякога с неща противоречащи на религиозните канони и дори държавни закони.

Нима за 23 години не стана ясно, че партиите в България обслужват интересите на престъпния свят, коя повече коя по- малко. Всички партии превърнаха твърдия си електорат в машина за добиване на власт и нищо повече. Кой проблем на хората беше решен за 23г, ако някой се сети нека да ми каже. Толкова ли е трудно да бъде разбрано, че засилващата се етно-религиозна риторика на ДПС ще втвърди националистическите позиции в държавата,  от което пък ще последват нови  и нови акции на нетолерантност и взаимно недоверие.  Което пък от своя страна ще гарантира оцеляването на именно тези партийни елити, които вместо да облекчават бита и живота на хората, чрез създаване на законови правила, постоянно раздухват заплахи и сипят сегрегационни и дезинтегриращи населението слова и заклинания.

От гнездото на самотния синигер

© Родопчани