Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Представители на Посолството на САЩ откриха официално реновираните детски градини в Община Златоград

Представители на Посолството на САЩ откриха официално реновираните детски градини в Община Златоград

Публикувана на 27.06.2014 | 09:56
1332 прочитания
снимка: www.zlatograd.bg
снимка: www.zlatograd.bg


На 26.06.2014 г. в Златоград се състоя тържественото приключване на съвместния проект, на Община Златоград и Посолството на САЩ, за ремонт на сградите на четири общински детски градини.Това съобщават от пресцентъра на Община Златоград.

Финансирането, в размер на 403 244 USD, бе по програмата за Хуманитарна помощ на Отдела за военно сътрудничество към Американското посолство в София. Тази програма е част от инструментите, с които Посолството на САЩ укрепват партньорството си с местните власти в България. С този проект Община Златоград успя да се пребори с десетки други и беше успешно осъществен във време на финансова криза. В резултат на съвместните усилия на Посолството на САЩ, Община Златоград и персонала на четирите детски градини, децата вече се радват на по-добри условия. На церемонията, която се състоя в ЦДГ „Снежанка” присъстваха: Мирослав Янчев – кмет на Община Златоград, Емил Хумчев – заместник-областен управител на Област Смолян, Иван Муцевски – началник на РИО на МОН Смолян, Елмира Угорлиева – Пехливанова – заместник-кмет на Община Златоград, Жечка Хаджийска – председател на ПК по ОКЧР, директорите на ЦДГ „Радост” Златоград, ЦДГ „Снежанка” Златоград, ЦДГ „Щастливо детство” с. Старцево, ЦДГ „Детски свят” с. Долен, представители на фирмата –изпълнител „Антек” и нейните подизпълнители.
От Отдела за военно сътрудничество към Посолството на САЩ присъстваха подполковник Джей Смит, капитан ІІІ ранг Джош Хенсли, капитан Роб Хенкок и Весела Терзиева – Програмен мениджър в Посолството на САЩ.

В приветствието си към присъстващите капитан Джош Хенсли сподели удовлетворението от ползотворното сътрудничество, което укрепва партньорството между институциите и увери, че за тях „партньорството не е само на думи, но има и реални измерения в конкретни действия”.

Господин Мирослав Янчев изказа благодарност за финансовата подкрепа, която подпомогна усилията на местната власт, децата на Община Златоград да растат в съвременни и привлекателни детски градини. Специална благодарност кметът на общината отправи и към родителите, които търпеливо следяха строителния процес, по време на изпълнение на проекта.
В кратката концертна програма, реализирана от децата на ЦДГ „Снежанка” и ЦДГ „Радост” имаше много танци и весело настроение, а ученици от СОУ „Антим І” Златоград споделиха пред гостите, на английски и български език, емоционални спомени от детската градина.

© пресцентър на Община Златоград