Предстои асфалтиране на две улици в Търън

Публикувана на 12.02.2014 | 19:15
1302 прочитания


Две улици ще бъдат асфалтирани в село Търън с пари от единият от проектите на община Смолян от инвестиционната програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, съобщава кметът на селото Явор Говедаров. Общата стойност на проекта е 1,8 млн. лв., като с тези средства ще се рахабилитират улици и ще се обособят места за отдих в десет села в община Смолян.

По думите на Говедаров, кметовете са дали предварително задание за тези средства. В Търън ще се преасфалтират две централни улици, като едната от тях е с дължина 750 метра, а другата е около 400 метра. Кметът на Търън допълни, че днес са кандидатствали и с проект към ПУДООС за направа на спортна площадка в селото с фитнес уреди на открито. Исканата сума е до 10 000 лв. Проектът се нарича „Спорт за открито за всички” и желанието на местните жители е да се монтират пет уреда, за да могат хората да тренират. От своя страна младите хора в Търън са се ангажирали, че ще озеленят мястото, където ще бъде спортната площадка и ще възстановят намиращата се там стара чешма.

Жителите се ангажират след изграждането на площадката да се грижат и за поддръжката й, каза Говедаров и допълни, че целта на тези малки проекти е да се научат хората да обичат природата и да спазват норми за чистотата в населените места, както и да не допускат там да се образуват сметища.