Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
При изключителен интерес премина тридневното мото-шоу в Кърджали

При изключителен интерес премина тридневното мото-шоу в Кърджали

Публикувана на 07.04.2014 | 15:53
1114 прочитания
снимка: www.kardjali.bg
снимка: www.kardjali.bg


При изключително голям интерес днес премина тридневното офроуд мото-шоу „Кърджали 4х4 офроуд празник” – второ поред след първото му издание през 2011 година. Това съобщават от пресцентъра на община Кърджали.

Шоуто е първи кръг от националните шампионати по офроуд, от републиканската верига „Чалъндж трофи България” от „Екс крос България” за мотоциклетистите. В офроут празника участват 150 участници, екипажи от България, Гърция, Турция, Македония и Сърбия.

Петнадесетгодишният хасковлия Иван Митков е най-младият състезател на „Кърджали 4х4 офроуд празник”. Най-възрастният състезател бе с цели 42 години по-голям от него. Това обяви водещата на надпреварата в последния ден Катерина Данчева – дългогодишна водеща на „Хора, пътища, автомобили” по БНР.

В официалната церемония, която се проведе между две от гонките – на АТВ-та и мотоциклетите, заместник-кметът Елисавета Кехайова подчерта, че „Кърджали 4х4 офроуд празник”-а вече се превръща в традиция за града. Тя припомни, че през 2011 година Кърджали отново е бил домакин на голямата балканска надпревара по офроуд. Кехайова благодари на основния двигател на идеята Кърджали да бъде център и арена на подобен вид зрелищно състезание Тодор Христов, който е и директор на тазгодишното шоу. Тя го увери, че кметът, който тази година не можа да присъства и да участва в състезанието, подкрепя с цялото си сърце подобни инициативи, а самият той е „огромен любител на офроуд-състезанията”. „Вярвам, че ние ще продължим да създаваме истински адреналин и Кърджали ще продължи да бъде домакин на подобен вид състезания”, каза Елисавета Кехайова и пожела успех на състезателите. Към пожеланията й се присъедини и другия заместник-кмет на община Кърджали Иван Велев.

Тодор Христов благодари за домакинството на община Кърджали, които заедно с клубовете в Кърджали, Троян и Габрово направили всичко възможно състезанието да се състои. Почистени са били над 1000 километра трасета в областта. Христов връчи на заместник-кмета на общината почетен знак за инж. Хасан Азис като на най-добрия организатор и съорганизатор, кмет домакин и гостоприемна публика.

© пресцентър на община Кърджали