Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
При нощни проверки инспектори от ИАРА се натъкват на мрежи

При нощни проверки инспектори от ИАРА се натъкват на мрежи

Публикувана на 20.06.2017 | 14:12
1618 прочитания
Автор: Теодора Илиева


​При нощна проверка от служители на ИАРА – Смолян, на язовир Доспат в района на „Тихият кът“ и махала „Бърдуче“ до град Сърница инспектори от агенцията са намерили и извадили три хрилни мрежи, с обща държина 300 м, съобщават от ИАРА. Уловената в тях риба от видовете дъгова пъстърва – 15 броя и червеноперка – 16 броя е върната в язовира. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Няколко дни по-рано служители на ИАРА – Пазарджик при извършване на нощна проверка на язовир Батак, в местността“Превала“ заловили рибар от Ракитово, който извършвал стопански риболов с мрежа, също с дължина около 300 м и уловена в нея 80 кг шаран. Проверяващите съставили 3 бр. АУАН по ЗРА, с които са иззели мрежите и гумена лодка. Рибата е освободена и върната във водата.

През миналата година нарушителят е бил обект на специализирана проверка на Прокуратура, Полиция и служители на ИАРА-Пазарджик. От дома му били иззети 28 чувала с мрежи, лодка, двигател и количество риба. Срещу него е заведено и досъдебно производство.

Етикети: мрежи, ИАРА
© Родопчани