Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Причудливите скали край Дъждовница ни изпращат в други светове

Причудливите скали край Дъждовница ни изпращат в други светове

Публикувана на 20.10.2017 | 13:16
6098 прочитания
Автор: Селвина Топалска
снимка: keepliving.eu
снимка: keepliving.eu


​Много са местата в Родопите, които карат човек да се чувства така, сякаш се намира в друг, по-добър, по-хубав свят. Свят на непознатото, свят на неизвестното и въпреки това свят прекрасен и магичен.

Едно такова място, което ни пренася в свят въображаем и загадъчен, свят скален, но топъл и приказен е и един от най-красивите и най-големи скални феномени в Орфеевата планина, която иначе изобилства от чудни скални форми.

Изведнъж, пред очите ви изникват причудливи форми, даващи воля на въобръжението ви да рисува своите фигури. Едни виждат хора и птици, други мостове и арки, трети нимфи и други магични същества. Може би именно в това се крие и чарът на това родопско кътче. Тук човек може да види това, което иска, това, което той сам ще изрисува пред погледа си.

Освен фигурите, които ще се разкрият пред погледа ви, тук на недостъпни места в огромната скала ще забележите и скални ниши – наследството ни от траките, за чието предназначение може би се водят най-големи полемики.

За да се докоснете до скалния си свят, ще трябва да се отправите от крад Кърджали към язовира, минавайки селата Енчец, Зелениково и Дъждовница и малко след това пред погледа ви ще се явят огромните, впечатляващи скали.

Скалите край Дъждовница обещават да ви пренесат в един приказен свят. Свят, за който отдавна бленувате и мечтаете. Вашият си свят, неповторим и прекрасен. Ако желаете може да му се наслаждавате и от пътя, а ако искате всецяло да се потопите в своята приказка, то имате възможността по тясна пътечка да достигнете до чудните скали и да се потопите изцяло в тяхната магия.

© Родопчани