Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Притеснения и протестна готовност в доспатско село

Притеснения и протестна готовност в доспатско село

Публикувана на 29.01.2014 | 19:14
1037 прочитания


Не е започнала изкупната кампания на тютюна в доспатското село Црънча и производителите са в невидение кога изобщо ще започне, съобщава кметът на селото Илин Долапчиев.

„Хората всеки ден питат кога ще дойдат и се притесняват, а аз не знам какво да им кажа”, каза Долапчиев. В селото има около 25-30 тона тютюн за продан. Производителите ще дадат продукцията си на фирмата, която прояви интерес да го купи и да предложи нормални цени, независимо дали имат сключен договор с тази или пък с друга фирма.

Те се надяват да им бъдат предложени цени не по-ниски от 5.50 лв./6.00 лв. Притесняват се обаче и от това, че заради забавянето качеството на тютюна им да не се влоши. Сега тютюнът е балиран и не може да се каже какво е качеството му, докато не се отвори. Кметът заяви, че до края на тази седмица производителите ще чакат, но ако до понеделник не отидат е напълно вероятно в селото да се вдигнат на протест.