Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Продължава инициативата за подобряване условията на живот в Мадан

Продължава инициативата за подобряване условията на живот в Мадан

Публикувана на 07.04.2014 | 13:55
1087 прочитания
снимка: www.madan-news.com
снимка: www.madan-news.com


От няколко дни по инициатива на Общинското ръководство продължава активното благоустрояване в Мадан.
По разпореждане на градоначалника Фахри Молайсенов, започна изграждането на допълнително платно за движение на един от възловите пътни участъци в общината. Строителните дейности са в ход от няколко дни и първите резултати вече са налице. С допълнителната пътна лента, осезаемо се подобряват транспортно експлоатационните качества на пътя. И това се забелязва най-вече от всички, на които им се налага да ежедневно да преминават по трасето, било то с леки или тежкотоварни превозни средства.

Допълнителната ширина позволява както безпроблемното преминаване, а така и маневрирането на превозните средства. Предприетите действия са с цел обезопасяване и облекчаване на движението по пътната артерия, тъй като тя е свързваща за няколко населени места с града. Пътят е единственият, който води до регионалното депо, обслужващо трите общини Мадан, Неделино и Златоград. До края на месеца предстои и завършване на строителните работи по изграждане на Клетка 1 на депото. С приключването на обекта се намира трайно решение на проблема с отпадъците и тяхното депониране, а също така и с изчерпания от години капацитет на депото. Комплексния обект, отговаря на всички екостандарти и ще осигурява обезвреждане на отпадъците, по начин, по който няма да застрашава както здравето на населението и на работещите в депото, така и няма да замърсява на атмосферния въздух, повърхностните и подземните води, почвата и няма да има увреждане на растителния и животинския свят.

С решението на този многогодишен приоритетен проблем изключително се подобряват условията на живот и качеството на природната и жизнената среда в общината.
Съвсем скоро се очаква разширението на пътя да бъде от полза и за всички, свързани с рудодобива в рудник „Върба- Батнаци”, след като мината бъде пусната в експлоатация.