Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Продължава спорът между общините Ракитово и Батак за определяне на точната граница между тях

Продължава спорът между общините Ракитово и Батак за определяне на точната граница между тях

Публикувана на 17.05.2012 | 13:43
1802 прочитания


Все не е решен въпросът за спорните земи между общините Ракитово и Батак, каза  кметът на община Ракитово Любомир Петков, цитиран от "Фокус". Образувани са две административни дела. Едното беше разгледано от съда в Пазарджик и община Ракитово го загуби, но сме обжалвали решението във Върховния административен съд. Става дума за района на курорта Цигов чарк. Другото стигна до ниво Върховен административен съд, който върна решението на съда в Пазарджик за преразглеждане. То е за района на местността „Дъното”, уточни Петков.
Двете общини Ракитово и Батак спорят за земи между язовир „Батак” и курортната зона Цигов чарк. Спорът е за около 900 декара площ, която е в регулация и около 600 декара, които са извън регулация. Територията, която е спорна продължава и до язовирната стена като до там са още няколко хиляди декара. В момента заплащането на местни данъци се извършва по временната граница, която съществува между двете общини, но тя не може да бъде постоянно решение. Собствениците на имоти плащат местните си данъци и такси сега в община Батак.