Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Проф. Владко Панайотов: Сенатори от Чили проявяват интерес за инвестиции в България

Проф. Владко Панайотов: Сенатори от Чили проявяват интерес за инвестиции в България

Публикувана на 06.12.2012 | 21:48
1658 прочитания


Сенатори от Чили проявяват интерес към България в областите на земеделието и на минната индустрия. Това заяви  евродепутатът  проф. Владко Панайотов, който бе награден с най-високото отличие на Чили наградата "Бернардо О'Хигинс", която се дава за изключителни постижения в областта на науката, индустрията и културата. Според него, по-добър партньор от Чили за страна ни няма, тъй като в тази индустрия думите „няма” и „ще видим” не съществуват.
„Там всичко се прави на момента и веднага се намират и се отпускат средствата. Освен това може да се инвестира в туризма, в образованието, но по-важното е че вече го има този интерес. През януари аз ще бъда в Чили , там ще бъда в Сената, в президенството, ще се срещна с министрите и смятам да уговоря сенаторите да посетят България в първата половина на следващата година. Това ще бъде една крачка, която отива далеч в бъдещето. Чили е страна в която не се говори за криза, а за инвестиции.”, обясни проф. Панайотов.