Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Процесът в Пазарджик - ехо от новата идеологическа война

Процесът в Пазарджик - ехо от новата идеологическа война

Публикувана на 28.10.2012 | 17:13
1628 прочитания


Процесът - ехо от новата идеологическа война, предизборен салют или начало на шовинистичното преобразяване на мутро-олигархията с про-руски възгледи?

Процесът в Пазарджик вече не е просто съдебно заседание, а отправна точка към неясни последици за сигурността на хората в България. С дейното участие на медии и лансирани от национал-фашистката доктрина лица, една чисто подмазваческа акция, целяща да покаже на партньорите от НАТО и ЕС, че службите в България се борят с невидимия враг, бе превърната в публична саморазправа с различните чрез коментари и твърдения, които нямат нищо общо нито с истината, нито с интереса на хората в България.

Хищническата употреба на ситуацията вече доведе до влошаване на доверието между мюсюлмани и немюсюлмани. Властта с неадекватното си поведение е на път да минира междуетническото и религиозно съжителство. Не ми се иска да мисля, че това може да е и умишлено.

В ход е сериозна кампания за пренареждане на политическото влияние в България. Най-вероятно националистическите движения са финансово обезпечени от мутроолигархията от про-руски произход, които чрез национализма търсят удобна позиция за атакуване на властта в България. Флирта между ГЕРБ и ДПС въобще не е гаранция за спокойствието в държавата, тъй като дори съвместно управление няма как да промени статуквото в България, а именно то поражда тези сътресения в обществото.

В цялата тази бъркотия или дирижиран хаос жертва стават помаците и циганите, тъй като така или иначе няма сериозен международен фактор, който да се намеси в тяхна защита. За пореден път междуетническите и религиозни различия, а и неинформираността на хората биват използвани от политическата полиция за акуширане на нови политически субекти и преразпределение на властови позиции в България. Обществото и гражданската съвест за сега се оказва единствения стожер на демокрацията в страната ни, ако въобще още има сили да се противопоставя на идиотиите на заслепените от властта.

Много ще е интересно поведението на медиите на предстоящите митинги на националистите в Пазарджик, ще видим дали ще има въпроси от рода на тези, които бяха подмятани на протестиращите мюсюлмани, а именно като например: С какво пристигнахте? Кой ви организира? С какво платихте транспорта? На работа ли сте? От какво се страхувате?.. и така нататък.

Тъй като вече има поляризация в отношенията между мюсюлмани и немюсюлмани, единствения начин бързо да се успокои ситуацията е не мюсюлманкото, все още трезвомислещо общество, да се произнесе по създалата се ситуация и да отхвърли национал-фашизма като модел в държавата. Ако това не се случи нищо успокояващо няма да дойде в скоро време.

От редакцията