Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
РИОСВ – Смолян стартира разяснителна кампания за предпазване от нападение на мечки

РИОСВ – Смолян стартира разяснителна кампания за предпазване от нападение на мечки

Публикувана на 30.04.2014 | 12:35
928 прочитания


Регионалната инспекция по околна среда и водите - Смолян стартира разяснителна кампания за предпазване на населението от нападение на мечки, съобщават от пресцентъра на екоинспекцията.

Служители на екоинспекцията посещават населените места в Смолянско и  разясняват на хората как да  реагират  при нежелана среща с мечка. Раздават се специални спрейове за защита от нападение на мечки, както и информационни брошури  и плакати по кметствата. Посещенията в общините се извършват по определен график, като приоритет са собствениците на стада с животни, пчелини и земеделски производители. Служителите на „Група за бързо реагиране” също се включват активно в кампанията с разяснения за това как да се реагира при среща с мечка и  как да се използват спрейовете.

Спрейовете и  материалите се разпространяват по проект  „Устойчиво управление на вида кафява мечка и намаляване на причиняваните от нея щети върху селскостопанското имущество на територията на РИОСВ – Смолян”, финансиран от ОП“Околна среда“. За по-голяма информираност на хората, РИОСВ – Смолян очаква съдействие от общинските кметове, както и на тези от малките населени места.

© пресцентър на РИОСВ- Смолян