Равнища – едно вълшебно докосване до великата Родопа

Публикувана на 11.10.2017 | 12:48
8480 прочитания
Автор: Селвина Топалска
снимка: peika.bg
снимка: peika.bg


​Родопа е изпълнена с места, каращи човек да спре и да се вгледа в тяхната неземна хубост. Места, изпълващи сърцето, душата и сетивата на човек с хубост. Места, които карат човек да спре за миг, да онемее пред родопската безкрайност, пред нейната красота и необятност.

Едно от тези места, които спират дъха на човек се намира край село Равнища, в близост до град Пловдив. Малко преди едноименната хижа в Равнища се отбива по широк, черен път, който бива следван от широка горска пътека, изпъстрена с цветове и аромати през всички годишни сезони.

След това, следвайки пътеката, спускаща се в гората се стига до скалиста местност, предлагаща невероятна родопска гледка. Пътеката е добре обозначена с маркировка и указателни табели, тъй като е и част от екопътека „Равнища“.

Стигайки до скалата, човек онемява, иска му се да полети над необятната шир, разкриваща се пред погледа му. Едно в сигурно – на човек не му се тръгва от това неземно красиво място. Ще му се времето да спре и той да остане със зареян поглед в родопската прелест.

Именно поради тази причина ви съветваме да се запасите с храна и вода, за да не може нищо да наруши магията на това чудно местенце и да прекарате там възможно най-дълго време.

Съветваме ви да не губите време и да се отправите към величествената скала край Равнища възможно най-скоро. Нищо, че е есен. Именно сега Родопа ще рисува своите най-пъстри картини, а очарованието й ще нараства с всяко пожълтяло листо. 

Image titleснимка: radoslavbayraktarov.blogspot.com

© Родопчани