Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Разделяй и владей!

Разделяй и владей!

Публикувана на 23.10.2012 | 12:33
1129 прочитания


Подклаждането на напрежението върви с нови сили напред. Делото в Пазарджик насрочено за 29 октомври може да се превърне в отправната точка, която да отключи развихряне на крайни националфашистки движения в България. За датата на поредното заседание се готвят протести, организирани от политически партии в защита на българската съдебна система. Сега вече съм сигурен, че ще има возене с автобуси и то платени от тези партии. Ще има и полицейско присъствие и най-вероятно полицията ще е повече от протестиращите.

Театъра, който трябва да се разиграе, за да подобри политическата конюнктура на някои политидиоти ще бъде факт. Ще бъде пълно с медии, които най-вероятно ще спомогнат за драстичното покачване на омразата и ненависта.

Това което се случва напоследък покрай делото, медийните изяви, политическите акции на някои политици наистина е игра с огъня. Опасното в случая е, че някои националистически среди търсят истински сблъсък. За пример нападението на джамията в София. Ровенето в миналото и излъчването на филм чиито поръчители за неговото производство бяха възродителите от онези тъмни времена, спомагат за покачване на напрежението.

Явно личи, че някои политически кръгове са решили да яхнат създаденото напрежение с цел да се домогнат до властта. Да не забряваме обаче, че на света всичко е временно, дори и властта спечелена с подтиснически методи.

От редакцията

© Родопчани