Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Разходка из Струилица

Разходка из Струилица

Публикувана на 01.04.2021 | 11:32
6473 прочитания
Автор: Родопчани
Еко-пътека Струилица, край град Девин
Еко-пътека Струилица, край град Девин


​Сега е времето за една зареждаща с позитивна енергия разходка из еко-пътека Струилица, край град Девин. В момента водопадите са изпълнени с вода и са красиви. Затова не пропускайте момента на пълноводието в Родопа планината. Ние вече направихме своята разходка и успяхме да се насладим на природните красоти. 

За наш късмет още в началото на пътеката забелязахме на една висока скала в далечината, стопанинът на района, дивата коза. Сякаш нарочно се беше покачила на високата скала, за да ни се покаже. 

Веднага след като продължихме напред, пред нас се изпъчи първият водопад, шумен и красив. Порадвахме му се и продължихме напред край реката, и като стигнахме до едно отклонение, където имаше изградена беседка, седнахме и се порадвахме на звуците на пролетта, шумоленето на водата и песента на птиците.

Тръгнахме нагоре към водопада Самодивско пръскало, шумът му се чуваше от далеч, сякаш ни подканваше да го посетим. Изкачването беше затруднено от разкалената пътека, оято на места си беше направо непроходима заради калта. По стар нашенски си обичай с подръжката сме малко назад, това си е сериозен пропуск на стопаните на еко-пътеката но както и да е. Изкачихме се до водопада и той се разкри с цялата си прелест пред нас. Снимахме, позирахме и след малко тръгнахме обратно. Оказа се че слизането по калта е още по-трудно. Става въпрос за 50-100 метра които не би било проблем да се направи укрепване със стъпала, но това си е пропуск, да се надяваме че в бъдеще това ще бъде поправено.

След като стигнахме до основната пътека, продължихме нагоре по реката и вървейки се наслаждаваме на хубавия въздух, слънчевото време, чуруликането на птиците, шумоленето на водата и поздравите на хората, които срещаме или застигаме по пътя си. 

Тръгваме по добре направената пътека покрай реката и пред нас отново се откриват чудни гледки. 

Извървяхме един зареждащ с положителна пролетна енергия път в планината край шумящата река и успяхме да се порадваме на природата, чиста и красива.