Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Развитието на туризма в Смолян и Пампорово обсъдиха кметът на Смолян и консула на Турция Ергани

Развитието на туризма в Смолян и Пампорово обсъдиха кметът на Смолян и консула на Турция Ергани

Публикувана на 19.06.2017 | 17:50
1656 прочитания
Община Смолян
Община Смолян


​Кметът на Смолян Николай Мелемов се срещна с генералния консул на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани. Дипломатът определи визитата си като опознавателна, тъй като е встъпил в новата си длъжност на 30 януари т.г. Ергани посочи, че е необходимо да се даде тласък на развитието на туризма, културния обмен, социалните и икономическите връзки между двата народа. В тази връзка благоприятно за развитието на туризма ще се отразят полетите от Бурса до Пловдив, които съвсем скоро ще стартират. Кметът Мелемов обясни на Генералния консул, че поддържаме много добри  контакти и сътрудничество с побратимените ни градове – Ялова и Пендик.

Кметът посочи пред дипломата, че още като депутат и сега като кмет продължава да лобира за облекчаване на визовия режим между двете страни, защото Пампорово и Смолян са атрактивни дестинации за турските туристи.

Дипломатът сподели, че и връзките между двете правителства са много ползотворни и това ще се отрази позитивно на междусъседските отношения на България и Турция. „Може да се постигне още много и ние искаме да се развиваме заедно със своите съседи", каза още генералният консул и добави, че пътят към това минава през добро сътрудничество.