Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Ремонтираха и обновиха велинградската болница по проект

Ремонтираха и обновиха велинградската болница по проект

Публикувана на 29.05.2014 | 18:11
950 прочитания
снимка: gradvelin.com
снимка: gradvelin.com


МБАЛ - Велинград е реновирана и обновена, съобщават от Общинската администрация във Велинград.

След успешно приключилия ремонт, общинското здравното заведение разполага с абсолютно обновени АГ и хирургично отделение, зала за ортопедия към хирургия, интензивен, неврологичен сектор и център за хемодиализа с техника за лечение и ранна диагностика от най-висок клас.

Проектът започна в началото на 2012-та година, когато бе сключен договор с ОП "Регионално развитие". Той е на стойност 3,6 млн. лв. Освен с изцяло нова техника за редица отделения болницата разполага и с нова подвижна рампа за инвалиди, както и чисто нов асансьор, което изцяло ще улесни придвижването на хората с увреждания.

Управителят на здравното заведение д-р Атанас Ташев пожела успехи на своите колеги, към които изрази и своята благодарност. Ташев благодари и на кмета на община Велинград, както и на целия екип работил по проекта. Кметът Иван Лебанов заяви, че следващата стъпка е включване на сградата на болницата в проект за подобряване енергийна ефективност, което ще промени нейния облик изцяло.